×

Enjeksiyon Su İzolasyonu

Enjeksiyon su izolasyonu uygulaması eski ve yeni yapıların tümünde karşımıza çıkabilecek olan su kaçağı ve sızıntı sorunları için uygulanan bir yöntemdir.

Bodrum kat gibi alanlarda basınçlı su gelmesi ile beraber yüzeye su çıkışı olmaktadır. Aynı şekilde asansör çukurlarında oluşan su sorununa da enjeksiyon su izolasyonu yöntemi ile kesin çözüm sağlanmaktadır. Bu yöntem nasıl uygulanır, fiyatları nasıldır, kalıcı çözüm sağlar mı tüm sorularınıza bu yazımızda yanıt bulacaksınız. Öncelikle enjeksiyon yöntemi yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlar için en kalıcı ve doğru uygulama tekniğidir.

Daha sonraki aşama olarak alanın keşfi ile beraber suyun nerelerden geldiğinin tespitinin yapılması gerekmektedir. Alanında uzman kişiler tarafından doğru bir uygulamanın yapılabilmesi için mutlaka suyun geldiği noktaların tespit edilmesi ve buna göre bir uygulama aşamasının planlanması gerekmektedir. Enjeksiyon su izolasyonu suyu kesmek amacı ile beton veya yapıdaki kılcal çatlak, küçük – büyük boşluklarda oluşan su kaçağını kesmektedir.

Enjeksiyon Su İzolasyonu

Uygulamamız polimer malzemeyi su sızıntısının oluştuğu boşluk veya çatlağa enjekte edilmesi şeklindedir. İlk aşama olarak suyun geldiği yerlerin tespitine göre alan içerisinde belli aralıklarla delikler açılır. Açılan bu deliklerin içerisine özel makinemiz yardımıyla enjeksiyon su izolasyonu malzemesi gönderilir. Alanın içerisinde sıkışan malzeme kısa sürede reaksiyona girerek 40 kata kadar genişler ve su sızıntısının olduğu boşlukları kapatarak iyice doldurmuş olur.

Malzeme alan içerisinde sıkıştığı için suya karşı tepkime göstererek su geldikçe genişlediğinden su gelinceye kadar tepkimeye devam eder. Son aşama olarak yapının yüzeyine çıkan suyun akışı kesilmiş olunur. Tek parçada uygulandığı için çatlakları sorunsuz bir uygulama ile kapatır. Bu şekilde yapı su ve nemin olumsuz etkilerine karşı korunur. Malzeme zaman içerisinde özelliğini yitirmez ve bütün hava koşullarına karşı tam koruma sağlamış olur. 

Biz bu uygulamayı ev, iş yerleri, tünel, baraj, beton yapı, asansör çukurları yüzeye su çıkışının bulunduğu tüm alanlar için uyguluyoruz. Enjeksiyon su izolasyonu uygulaması için fiyatlandırmamız kg fiyatı üzerinden verilmektedir. Betonun arka tarafında suyun geldiği yolun ne kadar büyüklükte olduğu ön görülemediği için toplamda harcanacak malzeme miktarı hakkında da net bir bilgi verilememektedir. Uygulama esnasında ne kadar malzeme kullanılırsa buna istinaden birim fiyat ile çarpılarak bir fiyatlandırma çalışması yapılacaktır.