×

Havuz İçi Su Yalıtımı

Havuz içi su yalıtımı uygulamasında polyurea Türkiye’de ki mevcut sistemler değerlendirildiğinde tercih edilebilecek en dayanıklı izolasyon malzemesidir. 

İyi bir havuzun olması için mühendislik aşamasından başlayarak tesisat ve mekanik kurulumlarına varıncaya kadar su akış bölümlerinin ve fıskiyelerin doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Lakin havuz yapımında mekanik bölümler hariç yalıtım ve yüzey kaplaması konusunda da doğru bir tercih yapılması önemlidir.

Polyurea havuz içi su yalıtımı uygulamasında sunmuş olduğu avantajları sayesinde, havuzlarda karşılaşılabilen birçok soruna çözüm üreterek tek başına bir koruma sağlamaktadır. Havuz yapımında mekanik bölümler ve kurulumlarının yanı sıra son aşama olarak su yalıtımı kaplamasının yapılması ile uzun yıllar güven içerisinde kullanılabilir.

Havuz İçi Su Yalıtımı

Sprey polyurea havuz yalıtımınıza ne gibi çözümler üretir. Öncelikle su basıncı yapının en zayıf noktasına en yüksek düzeyde zarar verici etkiye sahiptir. Polyurea su basıncına dayanacak kadar esnek olduğu için büyük bir üstünlük oluşturur. Havuzunuzu temizlerken kullandığınız kimyasal maddelere karşı dayanıklılık göstermektedir. Bununla beraber yağmur suyu asitleri eritici bir etkiye sahipken sprey polyurea kaplamasında bu durum ortadan kalkmış olur.

Bütün bu üstün koruma özelliklerinin yanı sıra uygulama aşamasında da havuzunuzda kırma - dökme gibi günlerce sizi günlerce uğraştıran can sıkıcı işlemler yerine çok kısa bir süre içerisinde ek yersiz olarak uygulanarak kesin çözüm sağlar. Son kat aşamasında sunduğu her türlü renk seçeneği ile mimari bir görünüm isteğini de sağlamış olur.

Sprey Polyurea uygulaması sadece su yalıtımını sağlamakla kalmaz havuzların iç döşemelerine gerek kalmadan bir uygulama avantajı sunmakla beraber korozyona karşı da tam koruma sağlamaktadır. Polyureanın olumsuz bir özelliği bulunmadığı için havuz içi su yalıtımı uygulamalarınızda güvenle tercih edebilirsiniz. 

Havuz Su Yalıtımı

Sprey polyurea havuz yalıtımı hangi alanlarda tercih edilebilir’ 

- Site Havuzları: Yalıtım ile beraber mimari bir görünüm sağlar. Betonerme yapıyı korozyona karşı korur. 

- Olimpik Havuzlar: Uygulama sonları kulvar çizgileri dahil son aşama olarak kullanılabilmektedir.

- Aquapark: Polyurea Havuz yalıtımı uygulamalarında Uv dayanımı yüksektir, bu nedenle açık alanlarda son kat kaplama olarak tercih edilir.

- Dinlenme Havuzları: Sıcak ve asidik sulara karşı yüksek dayanıklılık göstermektedir.

- Süs Havuzu: Açık havuz olması neden ile kirlenme ve yosun tutmama özelliği yüksektir.