×

Havuz Yalıtımı Nasıl Yapılır

Havuz yalıtımı nasıl yapılır, havuz izolasyonunda kullanılması gereken en doğru malzeme nasıl olmalıdır tüm bu konu hakkında merak ettiklerinizi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Havuz yalıtımı için ülkemizde tercih edilmesi gereken en dayanıklı izolasyon malzemesi sprey polyurea uygulamasıdır. Havuzlarda tüm alan eşit bit şekilde kaplandığı için suyun yüzey üzerinden geçebileceği bir boşluk bulunmaz. Bu sayede havuzlarda aşınmalar olmaz ve dayanım süresi uzun yıllara tekabül eder.

Kış dönemlerinde havuzlarda su bulunmamasına rağmen olumsuz hava şartları ile havuz içleri zarar görmektedir. Yağmur, kar, dolu gibi etkenler havuz zeminine zarar verir. Kırılan ve çatlayan seramik, fayans gibi döşemelerin arasından su geçişleri başlar. Yaz dönemlerinde ise yüksek sıcaklıklar ve havuzlardaki su tonajı yine yapıya olumsuz olarak etki etmektedir. Her mevsim havuzunuzda meydana gelecek olan bu etkiler ile uğraşmak sizi uğraştıracaktır. Geçici olarak bulduğunuz çözümler ise kısa vadede yine aynı sorunları ortaya çıkaracaktır.

Havuz yalıtımı

Bu durumlar ile uğraşmak yerine havuzunuz için polyurea uygulamasını tercih ettiğiniz takdirde kazanan siz olacaksınız. Öncelikle polyurea sadece havuzunuzu dış etkenlere karşı korumaz aynı zamanda görüntüsü itibari ile de göze hitap edecektir. Havuzunuz tek bir parçadan kaplandığı için artık izolasyon sorunları son bulacak. Tonlarca ağırlıktaki su basıncına %400 esneme özelliği sayesinde kopmadan, çatlamadan ilk halini koruyarak yıllara meydan okuyacak. Fiziksel ve kimyasal maddelere karşı üstünlük taşıyacaktır. 

Gelelim havuz yalıtımı nasıl yapılır sorusunun yanıtına. Havuzunuzun zemin durumuna bağlı olarak eğer fayans, seramik gibi bir kaplama varsa kırık, dökük tadilatının yapılmış olması gerekir. İnce bir temizlik işleminin ardından yüzey toz ve kirden arındırılır. Uygulamaya su akış bölümleri, fıskiyelere dikkat edilerek başlanır. İlk adım olarak astar uygulaması yapılır ve kurumaya bırakılır.

havuz su yalıtımı

Bunu takiben sonra ki gün makina yardımıyla belli sıcaklık ve basınç ile malzeme püskürtülerek uygulanır. Uygulandıktan 4 saniye sonra kurur ve elastik hale gelir. Havuzun her yanı polyurea uygulaması ile kaplandığı için suyun kaçabileceği hiçbir kaçış noktası bulunmaz. Son kat aşaması olarak havuzlara özel boya ile boyanır ve alan teslim edilir.

Sizlerde yukarıda bahsettiğimiz durumları havuzunuzda yaşıyorsanız polyurea havuz yalıtımı uygulaması ile su sorunlarınızla vedalaşabilirsiniz. Sitemizin ana sayfasında yer alan videolar bölümünde havuz su yalıtımı uygulamalarını izleyerek süreç hakkında bilgi edinebilirsiniz. Fiyatlandırma ve teknik destek almak için 0532 292 51 83 numaralı telefonumuzdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz.