×

Otopark Zemin Kaplama

Otopark zemin kaplama sürekli hareket halinde alanlar için su yalıtımı ve izolasyon uygulamasının mutlaka yapılaması gereken alanlardır. 

Araç trafiğinin yoğun olduğu otopark alanlarında zemin aşınmaları daha fazla olmaktadır. Zamanla lastik, benzin, yağ, yağmur gibi etkenler ile zemin aşınmaları artarak bir süre sonra izolasyon problemleri ortaya çıkar. Açık otopark alanlarında izolasyon sorunlarının yaşanması alanın kullanılmasını engellemektedir. Otopark zemin kaplama uygulaması için en ideal malzeme polyureadır. 

polyurea otopark zemin kaplama

Sprey polyurea otopark zemin kaplama uygulaması ile beraber hem su yalıtımına karşı hem de benzin ve yağlara karşı koruma kalkanı oluşturabilirsiniz. Polyurea uygulaması yapılan otopark alanında zemin kaygan değildir, araçlarınız kaymaz. Malzemenin esneme özelliği sayesinde yoğun araç trafiğinde dahi kırılmaz, çatlama, yırtılma olmaz. Tüm yüklere karşı dayanıklıdır. Alışveriş merkezlerindeki kapalı – açık otoparklar, hastane, fabrika, site gibi tüm otopark alanlarında uygulama yapılabilmektedir.

Zemin Kaplama

Zemin kaplama polyurea uygulaması yapılırken ilk önce dikkat edilen nokta mevcut zeminin değerlendirilmesi ve buna göre işlemlerin yapılmasıdır. Her zeminde sprey polyurea uygulaması aynı olmayabilir. Öncelikle zeminde tadilat gerektiren noktalar varsa bunların tadilatlarının yapılması gerekir. Sonraki aşamada zemin durumunda silim yapılması gereken bir durum varsa zemin silim uygulaması ile silinerek düz hale getirilir. Temizlik işlemlerinin ardından astar uygulaması için hazır hale getirilir.

otopark polyurea zemin kaplama

Astar uygulaması kılcal çatlakları doldurarak kapattığı için öncesinde bunun için bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Astar uygulaması tamamlanıp kuruduktan sonra sprey polyurea aşamasına geçilebilir. Polyurea kuruyan astar üzerine püskürtme olarak gerçekleştirilir. Belli sıcaklık ve basınç ile uygulanan malzeme kısa sürede reaksiyona girer ve kurur. Yüksek metrajlı otopark üstü alanlarında polyurea hızlı bir uygulama sunduğu için kısa sürede zemin kaplama gerçekleştirilir.

Son kat boya uygulaması müşterinin tercih ettiği renk doğrultusunda polyurea üzerine uygulanmaktadır. Uv ışınlarına dayanıklı olduğu için son kat boya olarak birçok iç ve dış mekanda kullanılmaktadır. Uygulandığı yüzeyi su, yağmur, güneş ışınlarına karşı korur. Çizilmez, aşınma direnci yüksektir, esnekliğini kaybetmez, renk değiştirmez. Otopark zemin kaplama uygulamaları için firmamızı tercih edebilir, izolasyon uygulamalarımızı sitemizden izleyebilirsiniz.