×

Polyurea Çatı İzolasyonu

Polyurea çatı izolasyonu uygulamaları yapının ömrünü ve dayanıklılığını etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. 

Çatılarda bulunan klimalar, bacalar, borular, oluk veya gizli dere gibi alanlar su yalıtımı malzemesi ile kaplanırken oldukça dikkat ister. Özellikle klima, baca ve boruların bulunduğu çatı ve teras alanlarında su yalıtımı uygulaması yaparken daha dikkat isteyen bir durum olacaktır. Baca diplerine veya klima ayaklarının bulunduğu alanlara iyi bir uygulama yapılmazsa bu alanlardan zamanla su geçişleri olacaktır. 

Polyurea çatı izolasyonu uygulaması olarak polyurea, özel tabancası sayesinde püskürtme olarak milimetrik boşlukları dahi doldurduğu için profesyonel bir kalite sunmaktadır. Gözle dahi görülemeyen tüm açık noktaları sorunsuzca kaplayan polyurea, zemine %100 tutunarak çatlamaz, kırılmaz veya yapısında herhangi bir bozulma olmaz. Polyurea çatı su yalıtımı uygulaması üzerine herhangi bir malzeme kaplamanıza gerek yoktur. 

polyurea çatı izolasyonu

Çatı İzolasyonu

Çatı izolasyonu malzemelerinde kullanmış olduğunuz ürünün maliyetini değil, kalitesi ve dayanıklılığını göz önünde bulundurmalısınız. Uygun fiyatlı olduğunu düşünerek almış olduğunuz her su yalıtımı ürünü kaliteli olmayacaktır. Su yalıtımı membranları veya oluklu çatı izolasyonu malzemeleri (onduline, sandviç panel, atermit oluklu levha gibi) günümüzde en sık tercih edilen ürünlerdir. Geçmişten beri kullanımı devam ettiği için çatı su yalıtımında ilk akla gelen malzemeler bunlar olmasına karşın dayanım olarak uzun süreli ürünler değillerdir.

Kış dönemlerinde kar, dolu, şiddetli yağışlar ve fırtınalı havalarda dayanım gösteremeyerek kırılmaya ve su geçirmeye başlar. Kısa süre içerisinde kullanılamaz hale gelir. Biz tüm bu olumsuz süreçlere karşı dayanım gösterecek ve asla yıpranmayacak olan su yalıtımı malzemesi polyurea kaplamasını öneriyoruz. Çatının eğimli daha olsa uygulanabilme avantajı sağlayan sprey polyurea püskürtme olarak uygulandığı için uygulaması zor olmayacaktır.

çatı izolasyonu

Diğer bahsetmiş olduğumuz ürünlerde ek birleştirme alanları bulunduğu için buralardan su geçişi olur ve malzeme kırıldığında o alan zarar görür. Polyurea ek yersiz bir uygulamadır yani malzeme yüzeye tek bir parça halinde kaplanır. Bu sayede çatınızın zemini tek bir malzeme ile korunmuş olur. Üstelik suyun geçebileceği bir alan bulunmadığı içinde su yalıtımına karşı %100 direnç sağlamış olur. 

Saydığımız tüm bu özellikler sadece kış dönemi için değil aynı zamanda yaz döneminde havaların aşırı ısındığı zamanlarda da malzeme zarar görmeyecektir. Tüm mevsim şartlarında polyurea uygulaması ile çatınız sorunsuz bir yalıtım malzeme ile kaplanmış olur.