×

Polyurea Çatı Kaplama

Polyurea çatı kaplama malzemesi olarak en çok tercih edilen uygulama olan sprey polyurea, sunduğu yüksek avantajlar sayesinde dikkat çekiyor.

Yapıların inşa edilmesinden sonra çatıların oluşturulması sürecinde kullanılan malzeme ve performansına dikkat edilmelidir. Aynı şekilde eski çatılarda yeni malzemeler ve sistemler ile değiştirilebilir. Ülkemizde tercih edilen çatı yalıtım malzemeleri genellikle kiremit, şıngıl, membran, sandviç panel, eternit, onduline gibi ürünlerdir. Bu yalıtım malzemeleri çatının korunması için yetersiz özelliktedir.

polyurea su yalıtımı

Binaların her koşulda en çok etkilenen bölümleri şüphesiz ki çatılardır. Günümüzde yeni yapılan evlerin çatıları her ne kadar dayanıklı olsa da zamanla kısa süre zarfında sorun teşkil etmeye başlar. Olumsuz hava şartlarından dolayı deformasyona uğrayan binaların çatı sistemleri mevcut yalıtım özelliğinden dolayı uzun vadede yapıyı koruyamaz. Bunun temel sebebi ise yukarıda belirtmiş olduğumuz çatılarda kullanılan ucuz kaplama malzemesinin dayanıksız olmasından dolayıdır. Polyurea çatı kaplama ürünü olarak tercih edildiğinde ise size sorunsuz bir hizmet sunacaktır.  

Etkili bir izolasyon yaptırdığınızda su yalıtımına karşı yağmur, güneş, kar, nem gibi olumsuz etkilerden korumanın yanı sıra karlı ve yoğun yağışlı dönemlerde de suyun yıpratıcı etkilerine karşı da çatınızı korumuş olursunuz. Zamanla çatılarda yaşanan bu sorunlara karşı hem en üst kat dairede yaşayanlar hem de bina sakinleri yapıda ki su kaçıran yeri yaptırmaya çalışsa da nitekim çözüm oluşturmayacaktır.  

polyurea su yalıtımı

Oysa firmamız son sistem teknoloji olan sprey polyurea uygulaması ile çatıyı tek bir parça halinde komple kapladığı için sonraki süreçte su sıkıntısı yaşanmayacaktır. Yani her sene su kaçağının olduğu yeri tespit etmeye çalışma ve bu bölgeleri yaptırmak zahmetli bir iş olacağı ve çözüm getirmeyeceği için en doğru yöntem tek seferde polyurea kaplama yaptırarak sorunları geride bırakmaktır. Maliyet olarak baktığınızda her sene ödediğiniz meblağlara oranla tek sefer ödeyeceğiniz polyurea uygulaması daha hesaplı olacaktır.

Diğer kaplama malzemelerinde ek birleştirme yerleri bulunduğu için zamanla aşınan mevcut malzemenin açılan yerlerinden su geçişleri başlar. Polyurea çatı kaplama malzemesi olarak bu su geçişlerini engellemek için ekyersiz olarak uygulanır. Uygulama süresinin çok kısa olması ve uygulama sonrası hemen teslim edilebilme özelliğinden dolayı zamandan tasarruf sağlar. Kimyasal ve mekanik dayanımın yanı sıra pas ve korozyona karşı da tam koruma sağlar. Olumlu birçok özelliği bünyesinde barındıran polyurea çatı yalıtımında kuşkusuz ki en başarılı uygulamadır.