×

Polyurea İzolasyon

Polyurea izolasyon malzemesi olarak ülkemizde ve dünyada son teknolojik bir sistem olarak büyük bir ilgi görmektedir.

İzolasyon sektöründe ülkemiz gelişmeye devam ederek son yıllarda sprey polyurea uygulaması ile hizmet kalitesini arttırmıştır. 30 yıldan fazladır dünyada tercih edilen polyurea izolasyon malzemesi ülkemizde yaklaşık 10 yıldan fazladır kullanılmaktadır. Alışılagelmiş izolasyon malzemeleri yıllardır kullanılmasına rağmen ne yazık ki ürün kalitesinin yetersizliği ve uygulama yöntemi ile başarısız olmuştur.

Su yalıtımında düşük maliyetli bu izolasyon ürünleri istenilen sonuçları veremediği için ülkemizde kullanımı giderek azalmıştır. İşte tam bu nokta da polyurea izolasyon sektöründe büyük bir ivme kazanmıştır. Son teknolojik malzeme olan polyurea, belli sıcaklık ve basınç yardımıyla püskürtme yöntemi ile uygulanan bir sistemdir. Bu sayede diğer izolasyon malzemeleri gibi fırça veya elle uygulamada ki kalitesizlik ortadan kalkar.

polyurea-insulation

Özel bir teknik ile uygulanan polyurea tüm milimetrik boşlukları doldurarak yüzey üzerinde tek bir açık nokta bile bırakmaz. Alan yekpare olarak yani ek yersiz olarak kaplandığı için suyun sızdırma yapabileceği veya yüzey üzerinde sızma yapabileceği bir açık nokta bulunmaz. Diğer yüzey kaplama ürünlerinde derz araları veya ek birleştirme yerleri olduğu için su zamanla aşınarak bu aralıklardan sızma yapar.

Böylece düşük maliyetli ürünler tercih edildiği için kısa süre sonra izolasyon sorunu tekrardan gün yüzüne çıkar. Oysa sprey polyurea uygulaması oldukça uzun ömürlü bir malzemedir. Fazla ücret ödememek için kalitesiz malzeme kullanmak yerine polyurea uygulamasını tercih ederek 20-25 seneden fazla kullanabilirsiniz. Uzun vadede baktığınızda bu durum sizin için daha tasarruflu ve kazançlı olacaktır.

Polyurea hem su yalıtımı hem de zemin kaplama malzemesi oluşundan dolayı göze hitap eden bir uygulamadır. Son kat aşamasında istediğiniz rengin uygulamasını tercih ederek dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz. Dilediğiniz gibi eşyalarınızı gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. Yük mukavemeti sayesinde masanızı, sandalyenizi taşıyabilir. Zamanla aşınma yapmadığı için esneme payı özelliği sayesinde yüzey üzerinde yırtılma yapmaz veya çatlayıp, kopmaz. 

Tüm bu özellikleri bir arada değerlendirdiğimiz zaman polyurea izolasyon sektöründe dünyada 1 numaralı kalite olarak yerini almıştır.