×

Polyurea Nedir

Polyurea nedir sorusuna yanıt olarak kısaca mobil sprey ekipmanları ile uygulanan bir çeşit su yalıtımı ve zemin kaplama malzemesi diyebiliriz.

Ülkemizde kentleşme ile birlikte yeni yapılan evlerde ve eski binalarda en temel sorun çatı, oluk veya teras gibi alanların su alması sorunudur. Binaların en üst katlarında yaşayan daire sakinleri özellikle çatının su alması ile dairesinin rutubetlenmesinden, küflenmesinden ve su akıtmasından şikâyet eder. Bütün kış ve yağmurlu hava koşullarında zorlaşan durum ile mücadele etmek giderek zorlaşır. 

Üstelik odada ki küflenmiş ve rutubetlenmiş havanın solunması ile beraber sağlık sorunları da ortaya çıkmaya başlar. Haliyle sadece geçici çözümler düşünülerek düşük maliyetli izolasyon malzemesi ile çatılarda su alan bölümlere uygulama yapılır. Burada temel sorun maliyetten kısarak 2-3 ay gibi kısa süreli çözüm bularak aynı sorunlar ile tekrardan karşı karşıya kalınması problemidir. 

Oysa ki polyurea uygulaması ile yüksek basınçlı sprey makineleri ile uygulanan bu sistem sayesinde sorunlarınızdan tek seferde kurtulabilirsiniz. Ek yersiz olarak yüzey tek parça halinde kaplandığı için suyun sızma yapabileceği herhangi bir açık nokta bulunmaz. Üstelik çok hızlı reaksiyona girmesi ile zaman sıkıntısı olan kişiler içinde büyük bir avantajdır. Böylece polyurea nedir sorusuna yüksek performanslı izolasyon malzemesi diyebiliriz.

polyurea kaplama

Polyurea Nasıl Uygulanır?


Polyurea uygulama yapılacak alana ve yüzeye göre hazırlık aşaması gerektirir. Ön hazırlık aşamasında alanda bulunan eşyalar ve diğer malzemeler kaldırılarak alan boşaltılır. Sonraki adım olarak kaba temizliği yapılmış alana ince bir temizlik işlemi yapılarak yüzey toz ve kirlerden arındırılır. Eğer yüzey üzerinde tamir edilecek alanlar var ise buralar düzeltilir.

Ardından temizlenmiş alana ilk olarak polyureanın yapışması için astar dediğimiz malzeme uygulanır. Astar işlemi kurumaya bırakılır ve bunu takiben bir sonraki gün mobil aracımız içinde kurulu olan makina yardımıyla sprey polyurea uygulamasına geçilir. Belli sıcaklık ve basınç yardımıyla izolasyon malzemesi sprey tabancası ile zemine püskürtme yöntemiyle uygulanır. 

Sıvı halde püskürtülen malzeme yüzeye %100 yapışır. 5-10 saniye gibi kısa bir süre içerisinde polyurea kürünü alır ve üzerinde yürünebilir duruma gelir. Standart rengimiz gri olmasına rağmen son kat uygulamalarda tüm renk seçenekleri mevcuttur.